
Elinizdeki Küçük Sihirli Kutu
Uzaylılar Dünyamızda
Akıllı Telefon Kullanmayı Öğrenme Kılavuzu
Virüs Sayesinde mi Yoksa Nedeniyle mi?
Ey Mutluluk Neredesin?
Zavallı İnsana İthafen
Merve Yılmaz ile "Bebe" kitabı üzerine söyleşi
İşaretleri Takip Et
İçimizdeki Yangınlar Bizi Pişmeye Davet Ediyor
Ödevsiz Okul Mümkün
Olmak ya da Olmamak
Babam Gibi Olmak İstemiyorum
Çocukken bize verilen kodlar hayatım boyunca devam etti. Başarılı olmak için zaman zaman sinirlerimi bile yıprattım. Lisans derecem yetmedi, üzerine daha fazla eğitim aldım. Büyüyünce onun gibi bir isim, onun gibi mevki, onun gibi bir karakter olmak için bilinçaltımda çalıştım.
Kitap mı? Offffffff
Bir eğitim-öğretim yılının başında, edebiyat öğretmeni olan bir velim bana “Hocam, ben bu çocuğa kitap okutamıyorum. Ne yapmalı?” demişti. Senenin sonunda aynı veli “Hocam, şaştım kaldım kızıma artık kitap yetiştiremiyorum. Masraflı da oluyor ama yine de çok teşekkür ederim. Sihir gibi bir şey bu.” dedi. Evet, nitelikli çocuk kitapları sihir gibidir.
Çocuklarınıza Seçenek Sunun
Hayatta başarının temelinde iyi bir planlama ve hedef belirleme olduğu söylenebilir. Çocuklarımızın üniversitede hangi bölümü seçeceklerini daha ilkokuldan itibaren merak ederiz. Onlara, büyüdüklerinde ne olmak isteyeceklerini sorarız. Büyük bir ihtimalle şu anda bu yazıyı okurken çocuğunuz henüz ilkokuldayken bu soruları sormaya başlamışsınızdır değil mi?
Kukla mı Olmak İsterdin?
Hepimizin sorduğu en temel sorulardan bir tanesi: “ne yapıyoruz biz bu dünyada?” Bu sorunun cevabını kim bana söyleyebilir? Ya da farklı bir yoldan sorayım; Var mı bu sorunun cevabı? Soru burada tam karşımızda, peki ya cevabı nerede? Cem Yılmaz’ın filmindeki gibi “para nerde? Araba nerde?” Cevap yok. Tüm sınavlarda soruların cevapları varken, hayat sınavı dediğimiz bu dünyada bu sorunun ucu açık.
Yaratmak mı Yıkmak mı?
Bir süredir kafamı kurcalayan bir mesele var. Son zamanların popüler ifadesi olan “yaratıcılık”, hem iş dünyasının içinde hem de eğitimde çokça duyduğumuz bir terim olarak karşımıza çıkmıyor mu? Evet çıkıyor dediğinizi duyar gibiyim. Yaratım denince, aslında bunun kökeninde tanrıya ulaşmak mümkün öyle değil mi? Daha sonra evrenin, dünyanın ve doğanın yaratılması, sonrasında ise insan